Близо 3000 пловдивчани са дали гласа си в анкетата на TrafficNews

...
Близо 3000 пловдивчани са дали гласа си в анкетата на TrafficNews
Коментари Харесай

Гласът на пловдивчани: 60% подкрепят идеята отсечка на ул. “Христо Г. Данов“ да стане пешеходна

Близо 3000 пловдивчани са дали гласа си в анкетата на TrafficNews " Съгласнили сте правата на ул. " Христо Г. Данов " от EVN до бул. " Руски " да бъде пешеходна? ". 60% от тях са дали отговор позитивно на въпроса и приветстват концепцията на регион " Централен " за отделяне на ново пешеходна зона в центъра на града. 35 % не утвърждават смяната, а 5% не се интересуват от проблема. 
Прочетете още
Улицата беше реновирана и сега е с нов образ. 

 



Въпросната права от години на процедура се е трансформирала в длъжностен паркинг на ЕВН, регион „ Централен ”, КНСБ и още няколко обекта, а свободните места в Синя зона са не повече от 5-6.  Тя се употребява и за директен път към бул. „ Руски ” от „ Христо Г. Данов ” и живеещите в  прилежащите улици. В същото време по улицата има изумителни здания с търговски обекти, които могат да изпълнят с живот цялата тази градска част. Не просто тя да е нов „ Капана ” с голям брой заведение, а притегателно място за всевъзможен тип действия, като не се позволяват грешките от така наречен Квартал на креативните промишлености, който от дълго време е изгубил наличието на тези думи.

„ Относно паркоместата на регион „ Централен ” – ние можем да се лишим от тях, в случай че бъде взето решението на Общинския съвет улицата да се трансформира в пешеходна. Не считам, че и за другите институции в близост  ще е проблем. ЕВН да вземем за пример си имат личен паркинг ”, съобщи Георги Стаменов.

Справка в Община Пловдив демонстрира, че ЕВН заплащат за 31 служебни паркоместа, както на ул. „ Христо Г. Данов ”, по този начин и в прилежащите улици.  Учудващо е за какво са нужни толкоз доста места на ЕРП-то в случай, че там е администрация, а екипите на сдружението, което поддържат мрежата е в базата им на Карловско шосе.

Очаква се още на идната сесия да се дискутира опцията тази част от ул. „ Христо Г. Данов ” да се трансформира е пешеходна.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР